Home / Kunnen wij u helpen?

Kunnen wij u helpen?

Zodat u en uw klanten verzekerd zijn van een nauwkeurige energiemeting. U kunt bij ons terecht met alle soorten elektriciteitsmeters, warmtemeters en grotere gasmeters. Wij zorgen er voor dat uw meter aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

Bent u eigenaar van een elektriciteits-, gas- of warmtemeter. Dan wilt u dat deze meter nauwkeurig en betrouwbaar is. Om de kwaliteit van uw meter te garanderen kunt u terecht bij Nationaal IJklab. U kunt bij ons terecht met alle soorten elektriciteits-, gas en warmtemeters*. Wij zorgen er voor dat uw meter aan alle wettelijke eisen voldoet.

Kwestiemeting
Soms ontstaat er twijfel over de meetwaarden die een energiemeter aangeeft. Nationaal IJklab kan u dan snel en makkelijk helpen. Wij vergelijken de uitgelezen waarden van uw meter met de waarden op onze eigen meters. Aan de hand van een officieel rapport kunnen wij de nauwkeurigheid van uw meter aantonen en u indien nodig advies geven.

Meterpool
Periodiek worden alle energiemeters conform wet- en regelgeving gecontroleerd.  In Nederland wordt dat gedaan door middel van een steekproef waarbij alle typen energiemeters worden gecontroleerd. Vereniging Meetbedrijven Nederland (VMNED) coördineert de controle van de energiemeters vanuit de zogeheten meterpool. Nationaal IJklab is één van de ijklaboratoria die controles uitvoert in deze meterpool.

*U kunt bij ons terecht met alle soorten elektriciteitsmeters (laag en hoogspanning), warmtemeters (vanaf 3 liter/h) en gasmeters (0,5 m3 t/m 2800 m3/h). Wij zorgen er voor dat uw meter aan alle wettelijke eisen voldoet.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Heeft u vragen of wilt u graag contact met ons opnemen?

Expert spreken?

Inspectie en certificering

Contact

Meters conform wet- en regelgeving gecontroleerd en gekeurd in het lab.

Meer info

Een tussentijdse keuring aanvragen is ook mogelijk bij het IJklab.

Waar kunnen wij u mee helpen?