Home / Groeiambitie

Groeiambitie

Nationaal IJklab is aan het groeien op vier gebieden. Namelijk op EVHI-loggers controle, uitbreiding van gereedschapscontrole, garantie en kwestiemetingen en warmtemetingen controles.

EVHI-loggers controle

April/mei 2020

Opzetten EVHI-Loggers controle tbv herinzet. Deze dienst is gericht op het hergebruiken en opnieuw gereed maken van EVHI’s. Door dit te doen, wordt bespaard op materiaalkosten en zijn de apparaten voorzien van juiste instelling om weer gebruikt te worden in het veld. Doel is dit te organiseren voor de materialen van Kenter, maar deze dienst ook aan te bieden aan andere meetbedrijven. Waarbij Fudura de eerste belangrijke lead is, omdat het IJklab voor Fudura ook de gasmeters al controleert.

Uitbreiding van gereedschapscontrole

Is operationeel, uitbreiding met momentsleutels mei 2020

Het ijklab verzorgt momenteel voor Kenter de gereedschapscontroles. Een deel van deze controles (NEN3140) wordt door personeel van het ijklab uitgevoerd, een ander deel wordt uitbesteed aan extern controle bedrijf (Trescal). Het ijklab wil minder controles uitbesteden en meer in huis organiseren. Vervolgens wil het IJklab deze dienst verder aanbieden aan 3e bedrijven. De volgende 3 punten zijn acties uitgezet en deze ook aan de portefeuille van het ijklab toe te voegen:

  • Testen van HS-stokken
  • Momentsleutels en schroevendraaiers
  • Temperatuur kalibraties

Als eerst volgende stap in groei om aan 3e bedrijven gereedschapscontroles aan te bieden gaat Henk het gesprek aan met Hornbach.

Garantie en Kwestiemetingen

Kan nu al voor gasmeters en zodra

Als onafhankelijke 3e partij de garantie en kwestiemetingen voor Fabrikanten controleren. Deze dienst kan nu aangeboden worden voor gasmeters. Zodra er een ISO 17025 certificaat is kan deze dienst ook aangeboden worden als eerste keur en hebben fabrikanten uitwijk mogelijkheid voor het keuren van hun meters.

Warmtemetingen controleren

Oktober 2020 geïnstalleerd, Jan 2021 operationeel

Het nationaal ijklab is bezig met de aanschaf van een warmtemeter testbank. Als deze bank, operationeel en gecertificeerd is kan het ijklab warmtemeter keuringen uitvoeren.

Keuring aanvragen?

Wilt u een tussentijdse keuring aanvragen? Dat is mogelijk bij IJklab. Neem vrijblijvend contact op.

Keuring aanvragen

Inspectie en certificering

Contact

Meters conform wet- en regelgeving gecontroleerd en gekeurd in het lab.

Meer info

Een tussentijdse keuring aanvragen is ook mogelijk bij het IJklab.